Arganolie Haarproducten, Hoe Werken Ze?

Moroccan Oil, een paar jaar geleden hoor ik er voor het eerst over. Het was in de tijd dat het Zevende Wereldwonder argan olie gepromoot begon te worden via internet. Argan olie was het nieuwe goud voor je huid, niets zou zo goed zijn als dit goedje dat uit Marokkaanse geitenkeutels geperst wordt. Althans, zo gebeurde het ooit, inmiddels wordt de poep gelaten voor wat het is en gaan de zaden zo naar de fabriek om daar van hun vloeibare goud ontdaan te worden.

Moroccan Oil

Medische shampoos (zoals bijvoorbeeld tegen roos) zijn eigenlijk normale shampoos maar met een toevoeging erbij zoals salicylzuur, sulfur, selenium disulfide, polyvinylpyrrolidone-iodine complex, chlorinated phenols of zinc pyrithione. Er wordt zelfs nog weleens menthol toegevoegd aan dit soort shampoos voor het tintelende gevoel: waarvan de consument zou moeten denken dat het werkt, maar wat het eigenlijk alleen maar doet is de hoofdhuid irriteren.

Inmiddels heb ik ook deze 'set' shampoo, conditioner en treatment en je hebt wederom gelijk, echt TOP! verstop het na gebruik wel in de kast, anders is volgende week alles leeg, dankzij man en dochter. Daarnaast gebruik ik ook producten van Kerastase. De Elixer Ultime (waar ook arganolie in verwerkt is) is te vergelijken met de Moroccaoil Treatment en voor het fohnen gebruik ik de Ciment Thermique Topseal, deze heeft een heerlijke citrusgeur en is een echte aanrader.

Ik ben echt heel tevreden over de Moroccanoil Treatment. Het maakt mijn haar echt heerlijk zacht en het voelt echt heel gezond aan. Ik heb echt heel droog haar, maar mijn haar is nu echt niet droog meer. Hiermee bedoel ik niet dat ik nu mijn haren kan wassen en laten opdrogen zonder stylingproducten erin. Ik bedoel dat mijn haar niet meer droog is wanneer ik de Moroccanoil Treatment gebruik. Het voelt nu lekker zacht en sterk aan en voor mijn doen glanst het best wel. Mijn haar is nooit heel glanzend, dat schijnt ook te maken te hebben met het feit dat mijn haar krult. Als ik mijn haar namelijk glad maak dan glanst het wel heel duidelijk.

Je kunt dit product zien als een serum, maar dan voor je haar. Het belangrijkste ingrediƫnt van deze Moroccanoil Treatment is arganolie. Het zorgt ervoor dat je haar extra gehydrateerd wordt, verhoogt de elasticiteit en dankzij de anti-oxidanten is je haar hiermee ook enigszins beschermd tegen de zon. En erg fijn is dat je haar er niet vet van wordt, ondanks dat het een dikke olie is. De olie voorkomt trouwens ook haarveroudering. Niet zo verwonderlijk dus dat dit merk inmiddels megapopulair is. Check de website van Morrocanoil voor meer informatie.