Baardolie verzacht je baard

Verzorg en verzacht je baard en huid met de Kruidvat Originals Baardolie. Door het gebruik van de olie krijg je een mooie glanzende baard. De huid onder de baard wordt extra gevoed en gehydrateerd.

De baard goed droogdeppen na het douchen, afhankelijk van de lengte en dikte van de baard zo'n 4 tot 6 druppeltjes gebruiken van de Razoli, goed warm wrijven in de handen en dan gelijkmatig verdelen over je handen.

Goed inwrijven, zo dicht mogelijk op de huid met de vingertoppen en eventueel met een borstel of een baardkam je baard in model brengen en de olie verder verdelen over de baardharen.
Baardolie kopen

De traditionele scheerzeep is een harde ronde zeep in een bakje of scheerkom. Dit product gebruik je met de scheer­kwast. Hoe? Bevochtig alleen de top van je scheer­kwast en beweeg de kwast heen en weer in het bakje, zodat de zeep opschuimt.

Vervolgens de zeep met de kwast aanbrengen op de huid. Harde scheerzeep is overigens ook verkrijg­baar als staaf , zie beschrijving volgend scheer­product.

Stap één op de weg naar zachtere baard is baardolie. Dit aromatische goedje wint alsmaar aan populariteit en mag zeker niet ontbreken in jouw badkamerkastje; of je nou een ruwe baard hebt of niet.

Baardolie is zonder twijfel de meest effectieve manier om jouw baard te verzorgen. Het brengt glans, zachtheid en leven in jouw baard. Baardolie bestaat uit natuurlijke oliën die jouw baard en de huid eronder verzorgen. Zo voorkom je tegelijkertijd ook die vervelende rode bultjes en die hinderlijke baardroos.

Scheren gaat het best met een schone huid en gehydrateerde baardharen. Een milde gezichtsreiniging helpt hierbij. Persoonlijk ben ik erg voorzichtig met allerlei reinigingsproducten en scrubs voor je gezicht.

Met mate gebruik ik een facewash en dan bij voorkeur een niet agressief product voor de gevoelige huid en met milde ingediënten. Een facewash maakt je scheerbeurt dus niet gladder, maar prepareert je huid op het scheren zelf. Het voordeel is dus een schone huid.

Laat de baard staan wanneer je maar wilt. Hoewel veel mannen vooral in de winter een lekkere warme baard laten groeien, is het een fabeltje dat een baard met warm weer niet fijn zou zijn.

De baard beschermt je zelfs tegen UV-stralen en kan verkoelend werken als het heet is, omdat het zweet op je huid vasthoudt dat afkoelt als het verdampt. 2 De jeuk is misschien wel wat erger in de zomer, maar het is niet snel te warm.

Er zit ook een klein beetje aloë vera-gel in voor extra hydratatie van de huid. Grapefruit, pepermunt, lavendel en rozemarijn etherische olie zorgen voor een heerlijke kruidige en frisse geur. Grapefruit verfrist, pepermunt maakt komaf met eventuele jeuk, lavendel desinfecteert en rozemarijn bevordert de haargroei. Een drupje vitamine E-olie doet de baardolie langer bewaren.

Zo af en toe gebruik ik na het wassen baardconditioner. Baardconditioner bevat meestal veel oliën. Het is dan ook overbodig na het gebruik van de conditioner ook nog eens baardolie in te doen.

De conditioner maakt de baardharen zacht en beter kambaar. Ik heb een hair thickener conditioner van Melt 'n Smelt. Deze beweert door toevoeging van onder andere cafeïne het haar sterker en dikker te maken. Of dat werkt weet ik niet, maar ik vind het een fijn product!

Naarmate de baard langer wordt, is de kans groter dat de haren hun eigen weg gaan. Als je de haren niet netjes houdt, gaan ze alle kanten opstaan, wat zorgt voor een onverzorgde look.

Natuurlijk willen we met onze mooie baard ook gewoon naar kantoor gaan, zorg er daarom voor dat je je baard netjes kamt. Koop een klein kammetje met kleine tussenruimtes, waarmee je de baard netjes op orde kunt brengen.

Damn son! Je bent nu waarschijnlijk al zo'n 6-8 weken onderweg en je begint al een aardig bebost gezicht te krijgen. Good for you! Aangezien het helaas nog steeds lijkt alsof je schaamhaar op je gezicht hebt groeien, is het tijd om wat model in je baard te brengen.

De beste manier om dit te doen is om wat contouren aan te brengen met een baardtrimmer. Begrijp goed dat het trimmen van de baard een belangrijk proces is waar geen fouten bij gemaakt mogen worden. Eenmaal weg zijn de haren ook echt weg. Ga voor de spiegel staan en trim van oor tot oor. Op deze manier kun je het best zien welke haren er nog weg moeten.