De Beste Aziatische Restaurants Van Nederland

Restaurant Opium is een modern Aziatisch restaurant in het centrum van Utrecht. Restaurant Opium is het restaurant waar Oost en West elkaar ontmoeten, waar veel verschillende culturen elkaar treffen, geïnspireerd door het mooie Azië. Als u nieuwsgierig bent neem dan een kijkje in ons interieur en menu.

In het eerste jaar mogen maximaal 1800 Aziatische koks in Nederland aan de slag. Een jaar later krijgen er maximaal 1400 koks een vergunning voor verblijf en arbeid. Dat wordt in het derde jaar verlaagd tot maximaal 1000. Verder zijn restaurants die een kok uit het buitenland willen halen verplicht om ook Nederlandse werknemers aan te nemen en opleidingen of stages aan te bieden. Daardoor krijgen Aziatische restaurants de kans om voldoende gespecialiseerde koks aan te trekken, terwijl zij ook verantwoordelijk blijven om in de toekomst meer gebruik te maken van Nederlandse werknemers.

Song Kwae has been established since 1995 at the Kloveniersburgwal, about 10 minutes walk from Central Station. In a relaxed atmosphere, with view over one of the canals Amsterdam is famous for, you can enjoy delicious freshly prepared dishes. The dishes range from mild to spicy and are moderately priced. Song Kwae Thai restaurant is affiliated to the Thai Restaurant Association and was recently honored with the Thai Select Logo by the Thai government.

Azie restaurant

Utrecht kent over de afgelopen vijf jaar de sterkste stijging van het aantal restaurants, een toename van 16,5%. De groei zit men name in restaurants met een ‘overig Aziatische' keuken (Japans, Thais, Indiaas) en restaurants met een ‘Zuid-Europese' keuken (Spaans, Portugees, Grieks), met groeicijfers van respectievelijk 100% en 42%. Utrecht wordt gevolgd door Zoetermeer en Amersfoort, waar het aantal restaurants respectievelijk toenam met 16,3% en 13,4%.

Er zijn twee mogelijkheden: een bestaande zaak overnemen met alle vergunningen erop, of een pand zonder horecabestemming en zelf alle vergunningen aanvragen. In de eerste situatie betaal je een aanzienlijk bedrag aan overnamekosten. Omdat het inventaris veelal is afgeschreven en dus weinig tot geen (boek)waarde meer vertegenwoordigd, bestaat het bedrag aan overnamekosten hoofdzakelijk uit een zogenaamd bedrag aan goodwill (marktwaarde). Echter, vanwege de vele faillissementen in de horecabranche zien banken goodwill als gebakken lucht, waarvoor nagenoeg geen financiering kan worden verkregen. Bij een overname van een bestaande zaak betaal je dus feitelijk voor de vergunningen en voor de locatie.

Aziatisch Restaurant Opium

Restaurant HanTing Cuisine heeft voor de tweede keer de Restaurant Award gewonnen voor het beste Aziatische restaurant van Nederland. Dit werd vandaag bekend gemaakt.

Als we kijken naar de ontwikkeling en marketing strategie van het Chinese restaurant in Nederland door de jaren heen, is te zien dat het begin 20e eeuw begonnen is met kleine, authentieke Chinese restaurantjes met vaak een slechte reputatie. Deze bevonden zich vooral in havensteden, waar veel Chinese zeelui het land binnen kwamen via koopvaardij. De restaurants richtten zich dan ook, via mond-tot-mond reclame, met name op deze zeelieden. Naarmate tijd verstreek en Nederlandse militairen terugkeerden uit Indonesië, begon het authentieke Chinese restaurant steeds meer Indische invloeden te krijgen rond 1950. De focus werd meer gelegd op ''Oosters eten'' in plaats van alleen Chinees.

Onze keuken biedt een rijke variatie aan Cambodjaanse, Thaise en Vietnamese gerechten. Alle gerechten zijn met zorg bereid, met verse ingredienten. Met behulp van bv. koriander, chilipeper, limoenbladeren en cashewnoten, krijgen onze gerechten die 'extra Aziatische touch'. U kunt kiezen uit ongeveer 25 voorgerechten, zoals Thaise viskiekjes, Cambodjaanse loempia's and Vietnamese bi-cuon (rauwe loempia met garnalen en groenten).

Thais restaurant Me Naam Naan zit in een zijstraatje van de Nieuwmarkt, in een historisch pandje uit 1604. Bij binnenkomst al word je warm verwelkomd door de bediening in Thaise klederdracht. Hier weten ze wat Thais eten inhoudt, en jij na een avondje Me Naam Naan ook. Je stelt uit de uitgebreide kaart je menu samen en kiest vervolgens hoe mild of pittig je het wilt hebben (want hoe Thais je avond ook is, je blijft onder de Nederlanders).

Uit je eigen stad ligt juist weer net buiten de stad, maar je hebt hier wel altijd gratis parkeerplek voor de deur. Ook wat waard. Dit hippe Urban farming concept produceert zoveel mogelijk van de ingrediënten zelf, de eitjes komen van eigen kippen (die later weer in de huisgemaakte kipgerechten verdwijnen). Op de akker groeien groentes en er worden eigen paddestoelen gekweekt.

Het Aziatisch Restaurant In Beeld 2010

De Aziatische keuken is in Nederland ruim vertegenwoordigd in het straatbeeld. Ruim 22% van de restaurants in Nederland is een Aziatisch restaurant. De oorsprong van de Aziatische keuken is breed en dus ook het type keuken is breed, de keukens kunnen op hoofdlijnen worden verdeeld in Chinees-Indisch, Japans, Thais, Indiaas en overige Aziatisch.

In Nederlands-Indië ontstond een mengeling van lokale en Nederlandse recepten- en eetgewoontes. Zo was het voor Nederlanders in Indonesië gebruikelijk om tussen de middag een grote maaltijd te eten die bestond uit rijst met daarnaast veel verschillende bijgerechten. Voor de rest van de bevolking in Nederlands-Indië was dit niet de gewoonte: zij aten drie keer per dag kleinere rijstgerechten met veel minder bijgerechten dan de ‘rijsttafel' van de Nederlandse bevolking. Opvallend is verder dat de naam ‘rijsttafel' bedacht is door een Nederlandse kok uit Batavia - het huidige Jakarta.

Voor het afhalen van Thais eten of voor een Thaise catering hebben wij in 2009 op 50 m. van het restaurant onze winkel BaiYok Thais voor thuis geopend. Al het eten worden ter plekke vers bereid, zodat maximaal recht wordt gedaan aan de de bijzondere, verse kwaliteit van de Thaise keuken. Voor meer informatie klikt u op de button linksonder op deze pagina.

In de eigenzinnige inrichting domineren een grote televisie en een nog lelijker Chinese verlichte spiegel. Op de kaart tref je alle genummerde klassiekers, aan tafel tref je de hoofdstedelijke beau monde, verdwaalde toeristen, schilderachtige vaste klanten en cafégangers die de bamibodem beter vóór het drinken hadden kunnen storten. Erg gezellig om met een groot gezelschap aan het glazen draaiplateau te zitten, een willekeurige selectie uit de genummerde gerechtenlijst te bestellen en er Chinese thee, bier of redelijke wijn bij te drinken. Er wordt tot na middernacht geserveerd en het geboden is van een constant niveau. Laten we zeggen, altijd een 7.

We nemen jullie mee naar de Wilhelminapier, misschien wel de meest dynamische en inspirerende plek van onze stad. Dit levendige stukje Rotterdam, ook wel Manhattan aan de Maas genoemd, staat vol iconen van moderne architectuur. Neem bijvoorbeeld De Rotterdam, ontworpen door niemand minder dan Rem Koolhaas. Een deel van de begane grond vormt het decor van Aqua Asia Club. Een plek die in het teken staat van eten, drinken en loungen op het hoogste niveau.

Aziatische Kok Wil Een Revolutie Veroorzaken Op De Nederlandse Koksopleiding

Met name in de Angelsaksische wereld zijn ketenrestaurants al decennialang erg populair. Veel van deze ketens zijn inmiddels wereldwijd zeer bekende merken. Voorbeelden zijn de Amerikaanse fastfoodketen McDonald's en Burger King In Nederland exploiteert Van der Valk een bekende keten van hotels, motels en restaurants, waaronder ook enkele vestigingen in het buitenland.

Elk gerechtje bij IZAKAYA in de Pijp zou je kunnen fotograferen en boven je bed kunnen hangen. En niet alleen de looks van het eten zijn om van in een katzwijm te vallen. De smaken van IZAKAYA zijn authentiek Japans, maar verre van traditioneel. Waag je een keer aan de extravagantie van IZAKAYA's Supreme Brunch. Je bent gewaarschuwd; IZAKAYA's brunch is dus NIET voor dagjes Amsterdam met mams en oma… Bij IZAKAYA Amsterdam betaal je iets meer, maar dit is het absoluut waard.

Wat een leuk restaurant is Yokiyo, een van de weinige Koreaanse adressen. Het wemelt er van de jonge gasten en het grillen is hier een deugd, het gebeurt niet alleen in de keuken, je kunt het ook zelf doen op je eigen individuele barbecue die - onder een koperen afzuigkap - op de eerste verdieping in de tafels is ingebouwd. Eigenlijk kent het restaurant drie verschillende zones: een souterrain waar je op houten banken zit in een soort jeugdherbergsfeer, het ‘zelfgrill'-deel aan de tafels boven, en op diezelfde etage aan de voorkant een Europees ogend eetzaaltje met uitzicht op de Oudezijds Voorburgwal.

De sfeer bij Ono is altijd relaxed. Je zit vrij dicht naast andere mensen, maar krijgt niet het gevoel dat je moet fluisteren. De ruimte is vrij klein en hebt vanaf bijna elke stoel uitzicht naar buiten. Dat uitzicht is niet heel bijzonder, maar je kunt wel de Maas zien en als het donker is buiten, ziet dat er leuk uit. Naar mijn mening is de ene tafel niet leuker of beter dan de ander. Vrijwel alle zitbanken zijn matig en niet heel comfortabel. Aan de ene kant van de tafel is de rugleuning laag en net iets te ver en aan de andere kant heb je geen rugleuning. Daar kun je dus uit kiezen.