Eiken Vloeren Olie of Eiken Vloeren Lak?

Het grote voordeel van olie bij een eiken vloer is dat het hout bij lichte beschadiging of krasjes gemakkelijk is bij te werken.

olie bij een eiken vloer

De voordelen van een eiken vloeren in de olie zetten

Een ander voordeel is dat je kleurpigmenten heel gemakkelijk aan de speciale vloer olie kan toevoegen. Ook is het onderhoud van een geoliede eiken vloer eenvoudig. Dweilen met water en een natuurlijke zeep is geen probleem. Door middel van de zeep komt er een vuil beschermende laag op de eiken vloer.

Een eiken vloer in de olie zetten is heel gemakkelijk door iedereen te doen. Je kunt dit vragen bij https://vloerenhalmontfoort.nl/. Zij hebben daar veel ervaring mee.

Waar je rekening mee moet houden bij een geoliede houten vloer

Een geoliede eiken vloer is niet glanzend. Dat kan wel maar dan heb je dubbel werk. Je moet het dan nabehandelen met een speciale pasta die glans aanbrengt.
Er is ook speciale olie op de markt waar een beetje was in zit wat een licht glimmend effect op levert.

Houten vloeren winkel eiken en grenen Houten kwaliteitsvloeren

Wat wordt het? Olie, lak of een speciale wax op je eiken houten vloer?

Wanneer je besluit je houten vloer te gaan afwerken met olie of lak moet je ook kijken wie er allemaal letterlijk over de vloer komen. Is het voor thuis en heb je geen kinderen of is het voor in een drukke winkel? Het is belangrijk dat allemaal af te wegen alvorens je gaat beginnen met het afwerken van je houten vloer.

Eiken vloeren in de lak zetten?

Een gelakte vloer is het sterkst qua afwerking van de vloer. Tegenwoordig zijn lakken voor eiken vloeren zo verbeterd. Dat eigeel van vroeger is allang voorbij. Ook kunnen ze worden gekleurd met primer en kleurpigmenten. Makkelijk te onderhouden en kleine krasjes kunnen worden bijgewerkt met een speciaal middel. Ook bestaan er ultra matte lakken en zijn er speciale glanslakken op de markt. Keuze genoeg dus.
Overigens wordt het afgeraden om zelf een houten vloer af te lakken. Wel kun je natuurlijk bepalen of je kleuren wilt mengen.

De Vloerenhal Montfoort is gespecialiseerd in eiken vloeren en ook grenen vloeren. Er is een grote showroom aanwezig. Het grote voordeel van deze vloerenhal is dat alles op voorraad is. Dat is best wel prettig om te weten want als je je droomvloer in de showroom hebt gevonden wil je natuurlijk dat het zo snel als mogelijk bij je kan worden gelegd. En dat leggen doen ze ook voor je. Maakt niet uit waar je woont. Of je nou in Amsterdan of in Groningen woont, ze komen je houten vloer bij je brengen en leggen.

Wil je weten welke mogelijkheden Vloerenhal Montfoort heeft voor de afwerking van een houten vloer? Neem dan contact met ze op.

Vloerenhal Montfoort
Mosterdmolenweg 5B
3417 XM Montfoort

(E) info@vloerenhalmontfoort.nl
(T) 0348 506 551
(M) 06 1412 9469