Fluoridevrije Tandpasta Parodontax Kopen

Deze tandpasta van Parodontax is tandpasta die te gebruiken is bij geïrriteerd tandvlees. Je kunt niet voorkomen dat je iets van de fluoride binnen krijgt, maar als je goed spoelt is de hoeveelheid klein. De eerste week is het aan te raden om het kunstgebit ook ‘s nachts te dragen, zodat je kaak en mond eraan wennen. Een bioactieve stof heeft een gezondheidsbevorderend effect, maar is niet noodzakelijk voor het lichaam. De meest gebruikte stof en er zijn mensen die daar een intolerantie tegen hebben. Je kunt ook aan je tandarts vragen of jouw gebit het aan kan om behandeld te worden met een keukenmiddeltje. De tandarts kan ook het gebruik van fluoridevloeistof adviseren wanneer iemand extra risico loopt om gaatjes te krijgen.

Ik heb sinds afgelopen week ook last van een veronderstelde ontsteking van tanden of tandvlees. Eet en drink daarom zo min mogelijk tussen de maaltijden door, zodat uw tandglazuur gezond blijft. Reinig en bescherm je tanden tegen gaatjes met Elmex Anti-Cariës Whitening Tandpasta. Een uitgebalanceerde voeding op basis van de voedingswijzer” levert een grote bijdrage aan een gezond gebit. Hij noemde zichzelf de specialist op het gebied van tanden en kiezen en ik moest hem maar vertrouwen. Voor mooie, witte tanden poets je met Beverly Hills Formula Perfect White Tandpasta. Het is net als met sommige vitamines: als je te weinig krijgt wordt je ziek, maar als je te veel krijgt (vit. Voor sommige mensen kan de ideale tandenpoetstijd gerust oplopen tot vier minuten,” aldus Van der Weijden. Voor kinderen van twee, drie en vier jaar is het advies twee keer per dag te poetsen met deze tandpasta. Daarnaast zijn de voordelen van het gebruik van kokos-olie evident en zie ik geen reden het niet te gebruiken!

One of the first uses for fluoride was in the 1930's and 1940's when fluoridated water was given to prisoners of Nazi concentration camps to cloud their thinking ability and weaken their mental resolve. Het lijkt heel eng, maar het zwarte spoelt heel makkelijk weer weg en als je na de tijd kort je tanden nog even met zelfgemaakte tandpasta poetst, is het helemaal weg. De mogelijk gunstige effecten van fluoride via tabletjes en druppeltjes (en in sommige landen zelfs via het drinkwater) wegen niet op tegen de schadelijke bijwerkingen. Ik ben zelf een groot fan van Amber Albarda en eet dus onbewerkte voeding en zeer gevarieerd. Op de video wordt de link tussen tandpasta en triclosan als een evidentie bestempeld. Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten gratis in je mailbox.

Door dagelijks meerdere keren zorgvuldig de tanden te poetsen blijft de adem lekker fris, de tanden blijven heerlijk schoon en de mond blijft vrij van nare plakvormende bacteriën. En zo is de mensheid weer eens voor de gek gehouden door de industrie, de macht van het grote geld dat verder gaat dan moreel verantwoord is. Nu heb ik pas mijn voet ernstig verbrand en heb ik alweer een volgend excuus om alles uit te stellen. Ondanks dat dit een goede tandpasta is kreeg ik na 2 weken weer last van bloedend tandvlees en gevoelige tanden en kiezen. In het Engels heet dat een MCFA (medium chain fatty acid) of MCSFA (medium chain saturated fatty acid). De tandpasta Aloe Dent viel daarna ook af aangezien er Saccharine (zoetstof) aan toegevoegd is. Wel spoel ik mijn mond (zie blog ‘oil pulling”) al jaren met een biologische tandolie Een olie op basis van sesamolie waar, naast pepermunt, ook kurkuma aan is toegevoegd.

Dus gebruikt men dagelijks een product waarmee ze onbewust hun eigen gezondheid en dat van hun kinderen in gevaar brengen. Je zou kunnen denken aan tandpasta's met antibacteriële stoffen/substanties zoals triclosan of chloorhexidine. Voor de kostbare gezondheid en schoonheid gaan mensen meestal af op die actieve bestanddelen ondanks dat die nu juist niet veel goeds doen. Een gezonde pijnappelklier kan ervoor zorgen dat je op een dieper niveau aanvoelt wat goed voor je is en wat niet. In 2006 kwam de World Health Organization met een omvangrijk rapport waarin ze waarschuwden voor het gevaar van teveel fluoride in drinkwater. Zoals ik in het artikel hierboven al aangeef ben ik er niet op uit om mensen te adviseren geen fluoride te gebruiken.

Maar fluoride is ook een giftige chemische stof die kanker kan veroorzaken en schade kan toebrengen aan ons zenuwstelsel. Tandpasta heeft een therapeutische waarde in het voorkomen van tandbederf (cariës/gaatjes) als er fluoride in zit. Daarnaast is het aan te raden om fluoride tandpasta te gebruiken, voor het versterken van je eigen glazuurlaag. Wanneer je dat afzet tegen het beetje tandpasta (meestal niet meer dan het formaat erwtje) dat je op je tandenborstel doet, weet je dat het met de schadelijkheid dus wel meevalt mocht je dat beetje tandpasta tijdens het poetsen per ongeluk inslikken.

Voor mij is het nut van fluoride dus veel groter dan de vermeende schadelijkheid. Het zorgt voor een doeltreffende reiniging van de tanden en voor een intense frisheid. Kruidvat heeft eigen merk tandpasta (mint) zonder fluoride, dus de prijs hoeft ook geen excuus meer te zijn. Sommige mensen raken door dit soort verhalen ervan overtuigd dat ze beter tandpasta zonder fluoride kopen. Ik word naar de mondhygiëniste gestuurd en ik krijg een onderzoek en dan terugkomen voor de behandeling. Eveneens is het vreemd als je weet dat fluoride een bestanddeel is van rattengif en één van de basis ingrediënten van zowel Prozac (fluoxetine-hydrochloride) als het zenuwgas Sarin (methyl-isopropyl-fosfonofluoridaat).

Meinig schrijft dat dit veroorzaakt wordt door een tekort aan fosfor, waardoor er een overschot aan vrije calcium in het bloed ontstaat, omdat dit niet door de fosfor geneutraliseerd wordt. Deze combinatie reinigt de tanden, verfrist de adem en zorgt voor gezond tandvlees. Teveel fluoride kan vlekken (fluorosis) in het glazuur van het blijvende gebit veroorzaken. Melatonine wordt aangemaakt als het donker is en zorgt voor een goede nachtrust. Dus ik stop nog per vandaag met fluor-houdende tandpasta en ga mijn kinderen hetzelfde laten doen.

Testen op dierlijke en menselijke cellen hebben aangetoond dat ze verstorend kunnen werken op onze hormonen en dat er gevaar is voor bacteriële resistentie. Rond 5000 voor Christus zouden de oude Egyptenaren al aandacht gehad hebben voor hun mondhygiëne, ze gebruikten een mengsel van mirre, as, eierschalen en gemalen puimsteen, dat ze waarschijnlijk met de vingers over de tanden wreven. Als ik even stilsta bij mijn gedachtenverhaal + jouw reactie, heb ik toch al stapjes ondernomen zonder dat ik het eigenlijk goed en wel besefte. Het gevolg hiervan is een kalkafzetting op je pijnappelklier die de werking ervan belemmert. Een aantal jaren geleden publiceerde NewScientist een artikel waaruit bleek dat er een direct verband bestaat tussen zonnevlammen en de mensen op aarde.

Ik doe alles om mijn mond en tanden goed te verzorgen, zoals elke dag stoken (ook al gelooft mijn tandarts me niet), mondwater gebruiken, Parodontax tandpasta, elektrische tandenborstel, tandvlees poetsen… Nu weet ik sinds een half jaar dat ik een stevig vitamine B12-tekort heb. Drie kauwgompjes per dag zorgt voor 60% minder tandbederf en bij kinderen die gevoelig zijn voor tandbederf, zoals mijn dochtertje, zelfs met 80%.